undermenu
 
 
 
under_undermenu

Untitled Document
FREESTYLE

--------------------------------------------------------------------------------------
Som navnet antyder, er freestyle footbag en disciplin, hvor man spiller uden begrænsninger. Hvor som helst, når som helst. Det er lige meget hvor god man er, bare man har en footbag.

Freestyle i det fri   Konkurrence freestyle

Freestyle kan spilles af en eller flere, men typisk er man 2-5 personer stående i en rundkreds. Det går ud på, enten i fællesskab eller alene, at holde den lille bandit i luften så længe så muligt. Man udfører forskellige spark, tæmninger og tricks på en måde så spillet bliver en nydelse at se på. Footbag freestyle har som mange andre sportsgrene både en kunstnerisk og teknisk side.

Med tiden har freestyle udviklet sig, så man i dag må skelne mellem to typer spil; Old School og New School freestyle . Groft sagt kan man sige at Old School freestyle handler om sammenspil og stil, mens New School freestyle handler om individualisme samt mange og svære tricks. Uanset hvad man foretrækker, er der en flydende grænse mellem de to stilarter.

For at få optimal kontrol i freestyle skal der bruges en blød eller nærmere betegnet "suttet" footbag, altså en footbag uden særligt meget fyld i, som er syet i et blødt og tyndt materiale. En freestyle footbag er fra 4-6 cm. i diameter og vejer fra 25-45 gram. Den kan være syet i forskellige materialer og fyldt med små plastikkugler eller sand. En cool freestyle bag skal kunne sparkes men frem for alt skal den kunne tæmmes, uden at den ruller af foden.

NET
--------------------------------------------------------------------------------------
Det lynhurtige net spil minder både om tennis og badminton, eller er det beachvolley? Uanset lighederne er der én spændende forskel - du spiller og smasher udelukkende med fødderne!

   

Net footbag er en meget krævende disciplin. Derfor anbefales det at man har et vist kendskab til footbag før man begynder. Man benytter en hård footbag, og spiller på en bane med næsten samme mål og net højde som en double badminton bane. Der spilles såvel single som double, og bedst af tre sæt til enten 11 eller 15 point. Denne disciplin er inspireret af net spillet Sepak Takraw og har mange lighedspunkter med footbag net, selv om reglerne er lidt anderledes.

Reglerne i footbag net kan groft set skitseret således: I single tillades op til to berøringer og i double tre berøringer på hver side af nettet. I double må en spiller dog ikke tage mere end et spark af gangen - ligesom i beachvolley. Hvis footbag'en berøres med andre dele af kroppen end foden, dømmes der fejl. 

I modsætning til freestyle footbags, er en net footbag hård og fremstillet af et tykkere materiale.


Kontakt footbagdenmark