undermenu
 
 
 
under_undermenu


4-SQUARE

--------------------------------------------------------------------------------------
Denne footbag variant er perfekt til skolegården, gaden eller lignende områder. Du skal bruge et stykke kridt, en footbag og minimum fire venner. Spillet kan virke lidt anderledes i starten men det bliver rigtig sjovt når der kommer tryk på.

banen   4-square er for alle

Man laver en bane, en firkant, inddelt i 4 firkanter (deraf 4-Square). Felterne markeres 1, 2, 3 og 4. Se illustration nedenfor. Spillet går ud på at de fire spillere stiller sig i hvert felt.  Der spilles inden for den store firkant og der må ikke trædes uden for ens eget felt.

Personen i felt 1 server så til en af de tre andre i firkanten. Efter serven må spillerne bruge det antal spark de ønsker før de afleverer bag'en til et andet felt. Afleveringen skal være mindst knæhøj. Når bolden tabes går enten den person i hvis felt den landede, eller den person der skød bolden ud på den anden side af den store firkant, ud. Derefter rykker folk frem i felterne hvis muligt: dvs. at hvis personen i felt 3 går ud bliver personen i felt 4 stående og personen i 2 går til 3 og personen i 1 går til 2 og personen der er død / ny deltager går ind i felt 1. Man kan udbygge spillet med et pointsystem, hvor man tildeles et point hver gang ”man overlever” i felt 4.

Læs mere om 4-square her!

Untitled Document


FOOTBAG GOLF

--------------------------------------------------------------------------------------
Denne disciplin har på trods af relativt få udøvere været et fast indslag til både EM og VM i footbag gennem mange år. Dette spil byder på præcisionsspark med forskellige typer footbags. Man bruger en hård footbag kaldet en driver til længere afstande og en blødere footbag kaldet en putter til kortere afstande. Footbag golf er et oplagt spil til en varm sommerdag i parken med vennerne.

   

Reglerne er enkle. Der spilles som almindelig eller disc (frisbee) golf. Lav en bane hvor hvert hul kræver 3-5 spark. Begynd (tee-off) ved at sparke footbag'en udenom nærmeste forhindring; det være sig en busk, bænk eller en statue og fortsæt fra det sted hvor den lander. For at slutte et hul skal footbag'en lande i eller på en på forhånd aftalt genstand eller område. Det kunne være en skraldespand, en statue, et skilt eller en parkbetjent. I de officielle regler skal man ramme en fastlagt cirkel på 76 cm. i diameter. Det er en god ide at skrive deltagernes spark ned så hver især ikke selv skal huske antal spark. Vinderen er den der går banen i færrest spark.

Læs mere om footbag golf her!Kontakt footbagdenmark