undermenu
 
 
 
under_undermenu

Untitled Document
FREESTYLE FOOTBAGS

--------------------------------------------------------------------------------------
I dag kan man kan få freestyle footbags for enhver smag. Grundliggende skal du gøre op med dig selv hvilke spilegenskaber og prisniveau du foretrækker. Før du handler er der nogle ting du bør vide om freestyle footbags.

Det store udvalg

Der findes en masse kopi produkter på markedet som ikke kan bruges til freestyle. Desværre ligner de ofte rigtige freestyle footbags. Hvis du aldrig har set og følt på en rigtig freestyle footbag, kan vi anbefale, at du klikker på salg og bestiller dine bags fra en af disse online butikker.

Materialet som en freestyle footbag er lavet af, har afgørende betydning for spilleegenskaberne. Moderne kunststoffer er at foretrække, fordi de er tynde, bløde, stærke og vaskbare. Læder og andet dyreskind kan desværre slet ikke hamle op med disse kunststoffers kvaliteter, men bliver uheldigvis stadig brugt til produktion af freestyle footbags og kan findes i handel mange steder.

Designet på en freestyle footbag, har også afgørende betydning for spilleegenskaberne. Antallet af felter en freestyle footbag er lavet af, påvirker hvor rund og dyr den bliver. Jo flere felter, jo mere rund og dyr bliver den. Vi anbefaler 8 og 12 felters designs som er funktionelle i den lave ende og samtidigt mere posede. Det gør dem naturligvis nemmere at tæmme men lidt svære at sparke. Ellers er 26 og 32 felter funktionelle i den høje ende men bliver mindre posede. Det gør dem nemmere at sparke men lidt sværere at tæmme.

8 felter 12 felter 26 felter 32 felter

Indholdet i en freestyle footbag er hverken ris eller bønner. Moderne freestyle footbags er dog blevet mere posede eller bløde, for der er ikke særligt meget indhold i dem. Grunden er at freestyle, den dag i dag, handler om tæmninger og mange tricks i stedet for spark og afleveringer. Uanset mængden er indholdet er dog meget vigtigt for en freestyle footbags spilegenskaber, og der findes to grundlæggende typer.

Plastik granulat: Gøre bag'en, let og livlig samt nem at sparke og løfte.

Sten, grus, sand: Gør bag'en tung og langsom samt nem at tæmme.

Plastik granulate Sten  Grus Sand

Alle sandbags lækker sand over tid. De kan dog forholdsvis nemt fyldes op og fordelen er faktisk, at vægten kan justeres efter behag.

Klik her og læs vejledningen til opfyldning af sandbags:


Untitled Document FREESTYLE SKO
--------------------------------------------------------------------------------------
Størstedelen af alle moderne freestyle spillere har én klar favorit sko: Adidas Rod Laver. Det er en klassisk tennissko af den gamle skole, som har været produceret siden 70'erne.


 


Det der gør Rod Laver til en optimal footbag sko er dens perfekte flade sider og dens sublime snude, der er flad, lav og bred. Lavers er meget lette, sidder stramt, og kan modificeres på flere måder der forbedrer skoens egenskaber. Der er en enkel modifikation samt en mere avanceret.

Rod Laver'en kan desværre ikke købes i Danmark, men kan bestilles på Foot Mart og koster $49 + forsendelse.

Adidas Rod Laver er et must hvis du er seriøst interesseret i at nyde freestyle, men man kan naturligvis starte med at spille i andre sko modeller. Gravis Dunbar er en ny sko på det danske marked som også er meget egnet. Adidas Superstars, Stan Smiths eller Converse All Stars er klassiske tennissko, som stadig er på mode. Deres sider er ikke perfekte men ganske udmærkede. Disse modeller har også rimelige snuder.

Ingen tvivl om at helt nye muligheder åbner sig i dit spil, den dag du får et par Rod Lavers. Skynd dig livet er for kort til alt andet.


TØJ
--------------------------------------------------------------------------------------
De fleste footbag spillere har korte shorts på og en T-shirt der sidder tæt til kroppen. Efter kort tid smider de fleste T-shirten pga. varme. Efterhånden som man bliver bedre til at lave komplicerede tricks forstår man vigtigheden af at tøjet ikke er i vejen eller på anden måde genere spillet.

 

Funktionalitet kommer før mode. Selv om det er en grundregel alle seriøse footbag spillere følger så formår de stadig at se individuelle ud. Uanset hvad man mener om mode er X-large skater stilen hvert fald ikke så smart hvis man vil lære tricks eller undgå at tabe bag'en hele tiden.

Der er efterhånden gået mode i footbag T-shirts i takt med at der er kommet flere spillere. Der bliver solgt mange fede footbag T-shirts, både til diverse turneringer og på nettet. Eksempelvis er det Canadiske footbag site Flipsider kendt for at have et godt udvalg med funky motiver og farver.

Untitled Document

Kontakt footbagdenmark